Du er her:

Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationen i Hjermind Kirke er altid Store Bededag!

Har du et barn, der går på Egeskovskolen og som bor i Hjermind Sogn(Hjermind by og Stenshedeområdet), så holdes konfirmationen Store Bededag i Hjermind Kirke.
2019: 17. maj

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelsen foregår i Hjermind præstegårds konfirmandstue tirsdag morgen.

Når du "går til præst" eller konfirmationsforberedelse,  kommer du en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting.  Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om Gud og Jesus. Om tro og tvivl. Om kærlighed, venner og familie. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film, laver rollespil og er på tur, hvor vi skal på jagt efter kristendommen.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du optjene 12 krydser, som fortrinsvist handler om at gå i kirke, men man kan også tjene nogle af  krydserne på andre måder!

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Hjermind Kirke går præst og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en prædiken og en særlig tale til konfirmanderme.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.

Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Det er en festlig dag.

Tale til konfirmander